هارد آنادایزد و مضرات قابلمه های  آلومینیومی و روکش تفلونی

تاریخچه ظروف هارد آنادایزد از زمانی شروع شد که دنیای پیشرفته به مضر بودن پلیمرها به عنوان روکش استفاده شده در ظروف آلومینیومی پی برد و جهت تولید ظروف آشپزخانه کاملاً بهداشتی از تکنولوژی صنعت هوا و فضا استفاده نمود. بدین صورت که طی فرایند بسیار پیشرفته، هاردآنادایزد با ایجاد اکسیداسیون سخت در سطح آلومینیوم سختی آن را به درجه بالایی رسانده و در عین حال مقاومت حرارتی آن را نیز بالا می برد. هارد آنادایزد بهترین راهکار برای رفع ایرادات آلومینیوم است. همیشه دو ایراد عمده به قابلمه های آلومینیوم معمولی (رویی یا روحی) وارد بوده، یکی نچسب نبودن آن ها و دیگری که بسیار مهم است مستعد بودن آن ها در برابر خوردگی است که هر دو عامل سلامتی انسان را به خطر می اندازند.

هارد آنادایز

بهداشت و سلامت قابلمه های آلومینومی با آنادایز کردن

اگر شما جزو طرفداران آشپزی با قابلمه آلومینیومی که معروف به قابلمه رویی یا قابلمه روحی است می باشید و همچنان مایلید که در آن ها آشپزی کنید، اما به دلیل مشکلات و مضرات حاصل از این ظروف نگران سلامتی خود و خانواده ی خود هستید و اگر قرار باشد هیچ پوششی مانند تفلون، سرامیک و گرانیت هم روی بدنه ی آلومینیومی قرار نگیرد اما هنگام آشپزی خیالتان بابت سلامت ظرف راحت باشد بهترین راهکار جایگزین کردن قابلمه های موجود با ظروف هاردآنادایزد است.

فرآیند آنادایز کردن

وقتی طی فرآیندی لایه ای از اکسید آلومینیوم داخل قابلمه قرار می گیرد در اصل رویی ترین لایه ی آلومینیوم را سخت می کند، طوری که اکتیو بودن آن را نسبت به آلومینیوم معمولی بسیار کمتر می کند. ماحصل این فرآیند مقاومت بسیار بالای قابلمه در برابرسایش، خوردگی و حرارت است. طبیعتا بهترین نتیجه ای که از این مقاوم بودن ها به دست می آید سلامت ظرف است و اینکه هنگام آشپزی خیالمان راحت است که دیگر بستر ورود ذرات آلومینیومی به داخل غذا فراهم نیست.

آنادایز کردن به لحاظ ظاهری، مانند پوشش عمل می کند. در نگاه اول شاید گمان کنیم که قابلمه با جنس بدنه ی آلومینیومی و دارای پوشش است. اما در اصل اکسید آلومینیوم است که بدون استفاده از هیچ رنگ و پوششی، تنها به دلیل سخت شدن، تغییررنگ داده و به آن ظاهری خوشایند نسبت به قابلمه های رویی بخشیده است.

به اختصار می توان گفت به مجموعه عملیاتی که با تشکیل یک لایه نازک اکسیدی بر روی قطعات آلومینیومی باعث افزایش سختی، مقاومت در برابر خوردگی، ایجاد نمای تزئینی و تغییر برخی از خصوصیات فیزیکی آنها می گردد آنادایزینگ گفته می شود.

نکات مهم هنگام استفاده از ظروف هارد آنادایزد :

۱-     قبل از استفاده ظرف را با آب گرم، مایع ظرفشویی و سیم ظرفشویی یا اسکاچ به طور کامل بشویید.

۲-     به دلیل این که این ظروف ضد خش هستند، در موقع پخت و پز از قاشق و کفگیرهای فلزی و استیل هم می توانید استفاده نمایید. (جهت رعایت بهداشت)

۳-     بعد از گرم شدن ماهیتابه یا قابلمه شعله را کم کنید تا در مصرف سوخت صرفه جویی شود.

۴-     هرگز سرکه را به تنهایی درون ظرف نجوشانید. اما مواد ترشی به عنوان چاشنی غذا هیچ گونه ضرری برای ظروف نخواهد داشت.

۵-     هنگام پخت و پز با این ظروف مواد اسیدی مثل آب لیمو، سرکه، رب و … در آخر طبخ به مواد غذایی اضافه شود.

۶-     برای استحکام و زیبایی بیشتر، این ظروف در کارخانه با روغن پالیش خورده است لذا پس از باز کردن جعبه محتوی ظروف ممکن است بوی روغن کهنه از آن به مشام برسد برای از بین بردن این بو داخل ظروف آب ریخته و بگذارید تا به جوش آید و سپس آب جوشیده شده را دور بریزید در صورت وجود بوی کهنگی پس از جوشیدن آب، این عمل را تا زمان از بین رفتن بوی روغن تکرار نموده و سپس ظرف را با مایع ظرفشویی بشویید.

این نوع ظروف به علت ممانعت از نفوذ و یا حل شدن فلز آلومینیوم در داخل غذا از بیماری آلزایمر که در اثر استفاده از ظروف آلومینیومی عارض می شود جلوگیری می نماید.

هاارد آنادایز

مزایای ظروف هارد آنادایزد :

  1.        حفظ سلامت: این ظروف با تکنولوژی روز دنیا ساخته شده و چیزی به عنوان روکش یا رنگ در آن به کار برده نشده است تا با سایش از بین برود، این خود فلز است که در یک فرایند بسیار پیشرفته به درجه بالای سختی رسیده است و مهم تر این که برخلاف ظروف آلومینیوم معمولی مانع از آزاد شدن یون و حل شدن فلز در داخل غذا می شود.
  2.        مقاوم بودن: با ایجاد اکسیداسیون سخت در سطح آلومینیوم سختی آن را به درجه بالایی رسانده و مقاومت حرارتی سطح آن تا ۱۲۵۰ درجه سانتیگراد بالا برده می شود تامقاومت آن افزایش یابد.
  3.        طعم غذا: به علت عدم داشتن روکش طعم غذا تغییر نمی کند و مواد مضر از خود پس نمی دهد و انتقال یکنواخت حرارت در اکسیداسیون سطحی ایجاد شده باعث خوشمزگی طعم غذا و حفظ کیفیت و تازگی مواد غذایی می شود.
  4.        طول عمر زیاد: این ظروف نسبت به ظروف موجود در بازار طول عمر زیادی دارد.
  5.        صرفه جویی در سوخت: جنس آن باعث سه برابر شدن حرارت رسیده به ظرف می شود و با انتقال کامل و یکنواخت حرارت نیازی به استفاده از شعله زیاد جهت پخت و پز ندارد و به راحتی با استفاده از یک سوم شعله نسبت به ظروف متداول با مدت زمان یکسان غذا را طبخ می کند.

معایب ظروف هارد آنادایزد

آنادایز کردن تنها به سلامت و ظاهر ظرف کمک می کند و مشکل نچسب نبودن آن تا حدودی به قوت خود باقی می ماند که البته برای کاهش این معظل راهکارهایی نظیر گرم کردن ظرف پیش از استفاده آن وجود دارد. یکی دیگر از معایب هارد آنادایز اینکه این ظروف همچنان در برابر مواد اسیدی نظیر سرکه از خود واکنش نشان می دهند که این موضوع می بایست مورد توجه خریداران و استفاده کنندگان قرار گیرد. حال اینکه کدامیک از مزایا و معایب یک قابلمه به آن یکی می چربد تا رضایت شما را برای استفاده از آن ها جلب کند بستگی به الویت و معیارهای شما دارد و اینکه هنگام آشپزی چه چیزی برای شما مهمتر است.

    ارسال یک پاسخ

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.*