آیا تا به حال به مضرات مصرف شیرینی های رنگارنگ قنادی اندیشیده اید ؟
خوردن کیک و بیسکویت و انواع شیرینی بازاری صرف نظر از سن میتواند باعث آسیب رسیدن به حافظه در افراد شود.گفتنی است روغنهای استفاده شده در کیک و بیسکویت بازاری میتواند باعث از بین رفتن سلولهای عصبی مغز در افراد شوند. بررسیها نشان میدهند، علاوه بر کیک و بیسکویت، روغن موجود در غذاهای فرآوری شده نیز میتواند به شدت بر تضعیف حافظه موثر باشد.
پزشکان این نتایج را با مطالعه بر روی بیش از ۱۰۰۰ مرد بزرگسال در رده سنی زیر ۴۵ سال که کیک و شیرینی به میزان زیاد مصرف میکردهاند و مقایسه نمرات تست حافظه آنها به دست آوردهاند.
در ادامه به بررسی اجزای اصلی تشکیل دهنده این شیرینی ها می پردازیم:
- آرد سفید بدون سبوس
- آرد سفید فاقد کالری مورد نیاز بدن می باشد
- آرد سفید دارای گلوتن زیادی است
- آرد سفید قندهای مضر زیادی دارد
- آرد سفید اعتیادآور است
- آرد سفید شاخص گلایسمی بالایی دارد
- آرد سفید چاق کننده است
- آرد سفید تعادل غذایی را به هم میزند
- شکر سفید
منظور از کلمه شکر در متن ذیل شکر تهیه شده از چغندر قند اعم از صنعتی و سنتی و شیرین کننده های مصنوعی می باشد
- شکر سیستم ایمنی بدن را از کار می اندازد
- شکر تعادل مواد معدنی بدن را بر هم می ریزد.
- شکر سبب ترشح بیش از اندازه هورمون آدرنالین در بدن می شود.
- شکر سبب بی حوصلگی است و کسانی که شکر مصرف می کند به هیچ عنوان میلی به ورزش کردن و فعالیت های بدنی ندارند.
- شکر در کودکان سبب کاهش هوش و پایین آمدن نمره های درسی است.
- برخلاف آنچه پزشکان به شما می گویند خوردن چیزهای چرب تری گلیسیرید را بالا نمی برد بلکه این خوردن شکر است که تری گلیسیرید را بالا می برد !
- شکر باعث ضعف سیستم دفاعی بدن در برابر کلیه بیماریها می گردد.
- شکر به کلیه ها آسیب می زند. عامل اصلی ایجاد سنگ کلیه مصرف شکر است.
- عامل اصلی سنگ مثانه مصرف شکر است.
- بر خلاف تصور همگان این شکر است که کلسترول بد خون LDL را به شدت بالا می برد و کلسترول خوب را پایین می آورد و در کل سبب بالا رفتن کلسترول می شود. این روغن حیوانی نیست که کلسترول را بالا می برد.
- شکر مقدار عناصر کروم و مس بدن را کاهش می دهد.
- شکر در جذب شدن کلسیم و منیزیوم اختلال ایجاد می کند. یعنی اگر لیوان شیر خود را با کیک یا شکلات میل کنید هیچ کلسیمی در استخوانهای شما ذخیره نخواهد شد.
- شکر عامل اصلی سرطان از جمله سرطانهای سینه و پروستات و کلون و رکتوم است.
- شکر مقدار گلوکز خون را بی جهت افزایش می دهد.
- شکر باعث ضعیف شدن بینایی است.
- شکر باعث باریک شدن رگهای خونی و در نهایت سکته می شود.
- شکر باعث ترش کردن معده است. برخلاف تصور عامه که وقتی ترش می کنند چیزی شیرین می خورند تا آن را رفع کند.
- شکر ریسک مبتلا شدن به بیماریهای قلبی را زیاد می کند.
- پیر شدن زود هنگام بدن،سفید شدن موها و چین و چروک پوست به دلیل مصرف خوراکی های شیرین صنعتی است نه مصرف گوشت و پروتئین.
- شکر سرعت اعتیاد به الکل و میل به اعتیاد به مواد مخدر را زیاد می کند.
- شکر تنها عامل پوسیده شدن دندانهاست یعنی اگر شکر مصرف نشود کسی به دندانپزشک نیاز نخواهد داشت.
- شکر عامل اصلی چاق شدن است.
- شکر عامل آرتروز مفاصل است. کسانی که آرتروز دارند و مواد شیرین صنعتی زیاد می خورند روز به روز بدتر می شوند.
- یکی از عوامل اصلی بیماری آسم مصرف شکر است.
- شکر باعث آپاندیسیت می شود.
- شکر عامل اصلی پوکی استخوان است.
- شکر آب بذاق دهان را اسیدی می کند که برای دندانها ضرر دارد
- شکر میزان ترشح هورمون رشد را کم می کند. جوانان کوتاه قد نتیجه مصرف شکر هستند.
- شکر عامل اصلی بالا رفتن فشار خون است.
- شکر ساختار پروتئین ها را به هم می ریزد در نتیجه بدن قادر به جذب آنها نخواهد بود.
- آلرژی به غذاهای گوناگون نتیجه مصرف شکر است.
- ایجاد اگزما در کودکان از عواقب مصرف شکر است.
- آب مروارید بر اثر مصرف شکر به وجود می آید.
- بزرگترین خطر شکر این است که ساختمان DNA را می شکند و آن را تغییر می دهد که در نتیجه این فرآیند ، سلولها سرطانی می شوند.
- شکر سبب تولید رادیکال های آزاد در خون و افزایش ریسک سرطان است.
- شکر فعالیت هورمون ها را بر هم میزند.
- مصرف شکر انعطاف پذیری ماهیچه ها و اندام بدن را کم می کند به طوری که با کوچکترین حرکت ورزشی عضلات منقبض می شوند و درد می گیرند.
- شکر سبب افزایش تقسیم سلولهای کبد و سرطان کبد می شود.
- شکر مقدار چربی کبد را زیاد می کند.
- شکر اندازه کلیه ها را بزرگ می کند.
- اختلال در کار پانکراس از اثرات شکر است.
- عامل یبوست و خشکی روده شکر است.
- سردردهای بی موقع و بی دلیل و میگرن بر اثر مصرف چیزهای شیرین است.
- شکر امواج مغزی دلتا- آلفا و تتا را زیاد می کند که در نتیجه این افزایش قدرت تمرکز و تصمیم گیری در انسان از بین می رود.
- عامل اصلی افسردگی شکر است.
- شکر ریسک بسته شدن رگهای خونی را زیاد می کند.
- وحشتناک ترین بیماری قرن یعنی آلزایمر که با حواس پرتی های کوچک شروع می شود بر اثر مصرف شکر به وجود می آید.
حقایقی درباره ی شیرین کننده های مصنوعی:
شیرین کنندههای مصنوعی درحدود ۵ هزار مادهی غذایی مختلف از نوشابهها گرفته تا آدامس و شکلات و غذاهای بستهبندی بصورت آشکار یا پنهان وجود دارند.
معروفترین و پرمصرفترین شیرین کنندهی مصنوعی «آسپارتم» در ابتدا توسط پنتاگون به عنوان مادهای برای جنگهای شیمیایی شناخته شد
تمام شیرین کنندههای مصنوعی تحت هر نام و به هرشکل و گونه یا خود و یا متابولیتهایشان در بدن سرطانزا میباشند.
دلیل ورود شیرین کنندههای مصنوعی به بازار برای سلامت بیماران دیابتی و یا برای کاهش میزان چاقی در جامعه نبوده بلکه تنها و تنها به دلیل اقتصادی و بهره برداری از سودهای کلان حاصله از تولید و فروش این محصولات میباشد.
سازمان صدور پروانهی غذا و دارو در آمریکا تا ۸ سال از دادن پروانهی مجاز به آسپارتم (نوتراسوئیت) بدلیل خطرناک بودن آن خودداری میکرد.
برای شیرین کنندههای مصنوعی میزان مجاز یا حداکثر مجاز قابل مصرف روزانه تعیین گردیده است. یعنی مصرف کننده مجاز است که در روز تنها میزان خاصی از این مواد را مصرف نموده و مصرف بیش از حد مجاز آن برای بدن مضر یا خطرناک تشخیص داده شده است. این نوع طبقه بندی برای سموم موجود در خاک، آب و هوا بکار میرود !
جامعه پزشکی بیماری جدیدی به نام « بیماری ناشی از شیرین کنندههای مصنوعی» را ثبت و نام گذاری نموده است. این بیماری که خود شامل علایم و نشانههای مختلف از قبیل اختلالات عصبی، عضلانی، هورمونی میباشد با قطع مصرف آسپارتم بخصوص و سایر شیرین کنندههای مصنوعی در کل درمان میگردد.
دونالد رامسفلد وزیر دفاع اسبق آمریکا در زمان بوش عامل اصلی صدور پروانه برای آسپارتم بود. وی در آن زمان مدیر کل و سهامدار اصلی شرکت سازندهی آسپارتم بود با زد و بند، رشوه و استفاده از نفوذ خویش موفق به گرفتن مجوز تولید و فروش این ماده گردیده و از این طریق صدها میلیون دلار به جیب خود و کمپانی مربوطه سرازیر نمود.
ارتباط آسپارتم با ایجاد سرطانهای مختلف و سمپتومهای نورولژیک و پسیکولوژیک در آزمایشات مختلف به اثبات رسیده است هشتاد درصد مواردی که به نام بیماری ام اس تشخیص داده می شوند در حقیقت به مصرف شیرین کنندهی مصنوعی آسپارتم مربوط بوده پس از قطع مصرف این ماده از هر ۴ نفر، ۳ نفر بهبود پیدا میکنند.
اینها تنها بخش کوچکی از عوارض ناشی از مصرف شکر سفید (شکر چغندر قند) و شیرین کننده های مصنوعی می باشند.
اختلالات سیستم مغز و اعصاب ناشی از مصرف شکر
پس از خوردن شیرینی های ناسالم ، مغز مواد شیمیایی طبیعی را به نام اوپیوئید ترشح می کند که حس لذت و خوشی زیادی در بدن ایجاد می نماید. مغز این احساس را تشخیص داده و میزان بیشتری از آن ماده طلب می کند.
تحقیقات نشان می دهند که قسمت های مشخصی در مغز وجود دارند (به ویژه هیپوکامپ ، اینزولا و کودات) که در چنین زمان هایی که بدن شیرینی بیشتری طلب می کند ، فعال می شوند.
شواهدی نیز دال بر این است که این قسمت های مغز وقتی معتادین مواد مخدر طلب مواد می کنند نیز فعال می شوند . این مسئله گواه بر آن است که اعتیاد به شیرینی جات واقعاً وجود دارد و حقیقی است.
حال ببینیم پس از مصرف مواد شیرین، در بدن چه اتفاقی می افتد. پس از ورود شیرینی به جریان خون ، سطح قند خون در بدن بالا می رود و باعث می شود لوزالمعده انسولین ترشح کند (انسولین برای تبدیل قند به انرژی مورد نیاز است.) وقتی میزان زیادی مواد قندی مصرف شود، انسولین بیشتری تولید می شود. انسولین قند را به منبع فوری انرژی تبدیل می کند و همین دلیل آن شادی و خوشی زودگذر پس از مصرف شیرینی جات است. پس از ترشح میزان بالایی انسولین، سطح قند خون بدن به سرعت پایین می آید، از این رو به فاصله ی کمی پس از آن احساس شادی و لذت، احساس ضعف خواهید کرد.
انسولین علاوه بر تبدیل قند به انرژی، ذخیره ی چربی را نیز بالا می برد. بنابراین، هرچه بیشتر مواد قندی و شیرینی جات مصرف کنید، بدنتان انسولین بیشتری تولید میکند، و احتمال چاق شدن تان نیز بالا می رود.
- تخم مرغ صنعتی (ماشینی)
استفاده از مرغ و تخم مرغ ماشینی به چند علت توصیه نمی شود:
- مرغ های ماشینی در فضای سر بسته زندگی کرده و به دلیل محرومیت از نور آفتاب و بیداری مداوم (۴۵ تا ۵۰ روز) اسید لاکتیک فراوان در بدن آن ها ذخیره می شود که در نتیجه استفاده از این مرغ ها و تخم هایشان، اسید لاکتیک بدن بالا رفته و باعث مسمومیت می شود، یعنی آنزیم لاکتیک دهیدروژناز(ldh) در افرادی که مرتب از این مرغ ها و فرآورده های آن ها مصرف می کنند بالا رفته و حالتهایی چون افسردگی،ترس،اضطراب و دیدن کابوس را موجب می شود.
- مرغ ها با ترزیق هورمون رشد، به سرعت رشد کاذب پیدا کرده و فرایند رشد طبیعی خود را طی نمی کنند که این باعث کاهش ارزش غذایی آن ها می شود.
- استفاده از هورمون های استروژن و تستوسترون در مواد تغذیه ای حیوانات، باعث بلوغ زودرس در انسان می شود. هر چه سن بلوغ و یائسگی پایین تر باشد میزان ابتلاء به سرطان افزایش پیدا می می کند. به همین دلیل امروزه سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان شیوع زیادی پیدا کرده است.
- روغن
روغنهای به کار رفته در انواع شیرینیهای قنادی و کارخانجات ، از ترکیب انواع روغنهای نباتی هیدروژنه (جامد) تولید میشود. این روغنها حاوی مقدار زیادی اسیدچرب ترانس بوده و روغن پالم ، سویا ، کلزا و … از مهمترین روغنهای به کار رفته در ترکیب آن ها ست که میتواند ویژگیهای مورد نظر این روغن را ایجاد کند. چربیهای ترانس به طور طبیعی در کره و برخی روغنها یافت میشود و عموما برای انسان ضرری ندارد، اما وقتی این چربیها به صورت مصنوعی و در حین فرآوری مواد غذایی ایجاد شود دردسرساز خواهد شد.
میزان چربی ترانس در روغنهای مایع وقتی همچون روغن قنادی موجود در انواع شیرینیها هیدروژنه و جامد میشود در حین فرآوری به دلیل حرارت اعمال شده زیاد، بر میزان چربی ترانس روغن افزوده شده و میتواند برای سلامت زیان آور باشد. روغنهای نیمهجامد مخصوص سرخ کردنی نیز چون از اختلاط چند روغن مانند سویا، آفتابگردان و پالم تهیه میشود، همان مضرات روغن قنادی را خواهد داشت.
آنهایی که از چربیهای جامد و بخصوص از تنقلات شیرین کارخانهای و شیرینیهای قنادی زیاد استفاده میکنند به دلیل دریافت بالای چربیهای ترانس، خطر ابتلا به بیماری کرونر قلبی در آنان زیاد است. در واقع چربیهای ترانس از طریق بالا بردن سطح کلسترول بد (LDL) و پایین آوردن سطح کلسترول خوب (HDL) به رسوب لایههای چربی در رگها و در نهایت، سختی و تنگی عروق و ابتلا به بیماریهای مربوط منجر میشود. تمام شیرینیهای قنادی از کیک و شیرینیهای تر و خشک و کرهای گرفته تا تنقلات شیرین همچون تافی، سوهان، گز و… را با روغن قنادی درست میکنند.
خامه قنادی به دو صورت تهیه میشود؛ یکی به همان حالت طبیعی و از چربی شیر بهدست میآید و دیگری به حالت خامه آنالوگ است یعنی به خامه طبیعی مقداری روغنهای نباتی اضافه میکنند که یکی از این روغنهای اضافه شده میتواند روغن پالم باشد. خامه قنادی که برای مصارف خانگی به صورت بستهبندی در برخی فروشگاهها عرضه میشود و این روزها برای تهیه انواعی از شیرینیها استفاده میشود یا خامهای که شیرینی پزها برای تهیه کیک، نان خامهای و شیرینیهای تر به کار میبرند حاوی روغن قنادی است .
غذاهای سالمی که ناسالم گردیدند
به عنوان مثال زولبیا و بامیه یکی از شیرینی های اصیل ایرانی است. از مواد اولیه این نوع شیرینی که امروزه از آن استفاده می کنند، می توان به روغن، آرد، شکر، تخم مرغ، ماست، آب، گلاب و زعفران اشاره کرد که اگر از مواد سالم در تهیه آن استفاده می کردند و مثلاً بجای استفاده از شکر از عسل و بجای استفاده از روغنهای ناسالم صنعتی سرطان زا از روغنهای سالم و مورد تایید همچون روغن حیوانی یا روغن ارده کنجد تهیه می شد، بسیار مقوی و مغذی بود ولی متاسفانه آن چیزی که در حال حاضر در بازار عرضه می شود به دلیل استفاده از شکر و روغن صنعتی که در تهیه آن به کار رفته، به هیچ وجه مورد تایید نمی باشد.